Een woordje over het milieu

Internet is vriendelijker voor het milieu dan de zogenaamde "oude media". Informatie is alleen elektronisch opgeslagen. Verplaatsing van de informatie vindt plaats zonder uitlaatgassen van vrachtauto's.

Natuurlijk is gebruik van elektriciteit, hoe weinig ook, per definitie belastend voor het milieu. Daarom wordt het pand waarin het kantoor van The Prize Consultancy gevestigd is van stroom voorzien door wind energie. En, een belangrijk deel van de verwarming gebeurt met zonne-energie. Wij geloven dat we de aarde van onze kinderen te leen hebben. Het is belangrijk om natuurlijke bronnen (fossiele energie) zoveel mogelijk in stand te houden, en zeker niet wijs om de kwetsbare natuurlijke balans in gevaar te brengen (nucleaire energie).

Het is een feit dat de nieuwe media over het algemeen niet hebben bijgedragen tot het "papierloze kantoor". Om toch zo "groen" mogelijk te werken gebruiken wij zoveel mogelijk gerecycled papier, dat tegenwoordig van goede kwaliteit is. En voor laserprinters gebruiken wij gerecyclede tonercartridges.

Met een beetje moeite kan elke onderneming in ieder geval een beetje "groener" worden. Niet slechts om een ecologische uitstraling te verkrijgen, maar om verantwoordelijkheid te nemen voor de schade die iedereen in het dagelijks leven het milieu toebrengt.

Verdwaald in een frame?Bijgewerkt: 22 april 1999

(c) by The Prize Consultancy